Pasta met tonijn

Foto Cathy Van de Moortele

Enkele jaren terug, hadden we het genoegen om een Italiaanse studente in huis te verwelkomen gedurende enkele maanden.
Ilaria kwam uit Bari en zat vol levenslust. Ze hield ook enorm van pasta en zeker van pasta met tonijn. Eerlijk gezegd, had ik nog nooit warme pasta met tonijn gegeten. Ik kende alleen pastasalade met tonijn. 

Ondertussen heeft Ilaria een dochtertje en af en toe horen we elkaar nog eens. Dat is altijd fijn. Speciaal voor jou vandaag, Ilaria: pasta met tonijn. 

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 teen look, gesnipperd
  • 15 kerstomaatjes, gehalveerd
  • verse oregano, gesnipperd
  • 1 ansjovisje
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 1/2 blik tonijn, van een goed merk
  • peper van de molen
  • snuifje zout
  • pasta voor 1 persoon
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie goed warm worden in een hapjespan.
  • Fruit het teentje look aan maar laat het niet kleuren.
  • Voeg de tomaatjes en oregano toe.
  • Laat de tomaatjes mooi zacht worden.
  • Plet het ansjovisje bij de tomaten en voeg de kappertjes toe.
  • Verkruimel de tonijn over de tomaten en laat hem mee opwarmen.
  • Kruid met peper en zout (voorzichtig, want ansjovis is al gezouten).
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Voeg een pollepel van het pastakookvocht toe aan de saus en schep om.
  • Haal de gare pasta met een tang uit het water en voeg hem toe aan de saus.
  • Schep goed om.
  • Werk het gerecht af met vers geraspte Parmezaanse kaas.

TIP:

Zorg dat je altijd enkele blikken goeie tonijn in je voorraadkast staan hebt. Tonijn komt altijd van pas en je tovert snel een maaltijd op tafel.

Reacties