Thousand Island dressing

Foto Cathy Van de Moortele

Eén van de meest gekende sausjes in de States, die je vaak tegenkomt in de vele horecagelegenheden. Daar ik nog altijd graag alles zelf maak, gebeurde dit ook met dit sausje. Ideaal voor op hamburgers, maar zoals je ziet: ook bij bitterballen een voltreffer! Laat het sausje even trekken in de koelkast, zodat alle smaken kunnen samen komen.

Wat hebben we nodig:

  • klontje boter
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 90 gr mayonaise
  • 45 gr ketchup
  • 20 gr mosterd
  • 1 koffielepel Worcestershiresaus
  • enkele druppels tabasco
  • snuifje zout
  • 20 gr augurkjes, fijngesnipperd
  • verse bieslook of peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Deze saus bevat gecaramelliseerde uitjes. Daar het even duurt voor de uitjes op punt zijn, beginnen we daar eerst mee: laat wat boter warm worden in een pan en fruit daar de uitjes in aan. Zet het vuur zacht en laat de uien verder garen en kleuren. Af en toe eens mengen, zodat ze gelijkmatig kleuren en zacht worden. Ze mogen diepbruin worden, maar niet verbranden natuurlijk.
  • Laat de uitjes afkoelen voor je ze toevoegt aan de saus.
  • Meng de mayonaise met de ketchup en mosterd in een kommetje.
  • Kruid met Worcestershiresaus, tabasco en zout.
  • Roer de augurkjes en de afgekoelde uitjes door de saus.
  • Voeg de gesnipperde kruiden toe en schep om.
  • Dek af en laat 2u opstijven in de koelkast.

TIP:

Deze saus kan je niet heel lang bewaren omwille van de uitjes. Wees gewaarschuwd: je lepelt het zo op!
Serveer het sausje bij grote parten ijsbergsla.

Reacties