Rucola shii-take salade

 

Foto Cathy Van de Moortele

Een lauwwarme salade, een welkome afwisseling in dit wisselvallige seizoen. Ga op zoek naar kleine shii-take. Je hebt er weinig schoonmaak aan en je hoeft ze zelfs niet te snijden. Het is voldoende om enkel het steeltje een klein beetje in te korten. 
Graag een knapperige toets in je salade? Ik ook! Getoaste pijnboompitjes passen zeer goed in dit geheel.

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr rucola, gewassen en gedroogd
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, getoast in een droog pannetje
  • olijfolie
  • 150 gr mini shii-take, schoongemaakt
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sherry azijn

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de rucola in een kom en strooi er de pijnboompitjes over.
  • Doe wat olijfolie in een pan en laat die mooi warm worden.
  • Bak de shii-take tot ze lichtjes kleuren. Schud de pan regelmatig op.
  • Strooi de pijpajuin over de champignons en laat ze even meebakken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schep de shii-take over de salade.
  • Werk af met Parmezaanse krullen.
  • Meng de olijfolie met de azijn, kruid met peper en zout en giet de dressing over de salade.

TIP:

Gebruik jouw favoriete azijn: frambozenazijn doet het hier ook goed bij.


Reacties