Gefrituurde kip

Foto Cathy Van de Moortele

Kentucky Fried Chicken! Maar dan zelfgemaakt uiteraard... De kipfilets heb ik sous-vide gegaard, zodat ze mooi zacht en sappig en helemaal gaar zijn, voor ik ze frituur. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant niet verbrandt vooraleer de binnenkant gaar is. Want eerlijk: wie wil nu rauwe kip met een verbrande korst?

Wat hebben we nodig:

  • 1 kipfilet
  • peper van de molen
  • zout
  • bloem (geen patisseriebloem)
  • cayenne, kipkruiden, lookpoeder
  • karnemelk

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm het warmwaterbad voor tot 63°C.
  • Kruid de kipfilet aan beide zijden met peper en zout.
  • Vacumeer de kipfilet en leg hem in het warmwaterbad van zodra de temperatuur bereikt is.
  • Gaar de filet 2u.
  • Je kan de filet nu enkele dagen in het zakje in de koelkast bewaren of je gebruikt hem meteen.
  • Knip de zak open en dep de filet droog.
  • Verwarm de friteuse voor op 180°C.
  • Meng de bloem met peper, zout, cayenne, kipkruiden en lookpoeder.
  • Snij de filet in hapklare stukken en wentel die door bloem. Schud overtollige bloem af.
  • Doop de bebloemde kip in de karnemelk en daarna weer in de bloem.
  • Frituur de stukjes kip tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze uitlekken op een taartrooster en serveer met je favo dipsaus.

TIP:

Heb je geen karnemelk in huis? Dip de kip dan in ongesuikerde yoghurt.



Reacties