Gebakken vlees van runderribben


Foto Cathy Van de Moortele

Een tijdje terug had ik traaggegaarde runderribben bereid. Daar had ik best nog wat van over en dat vlees heb ik in porties ingevroren. Eén kleine portie om bitterballen van te maken en een grotere portie om te bakken met lekker veel uien. Vandaag is het tijd om dat vlees op te bakken. De uien heb ik sous-vide gegaard. Doe jij er ook een flinke eetlepel graantjesmosterd bij?

Wat hebben we nodig:

  • 2 uien, gepeld en in repen gesneden
  • 1 laurierblad
  • klont boter
  • 600 gr traaggegaarde runderribben (of gekookt rundersoepvlees)
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 eetlepel azijn
  • scheut Worcestershiresaus
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • extra bouillon of water indien te droog

Hoe gaan we te werk:

  • Vul je sous-videbak met water en stel de sous-videstick in op 85°C en 35 min.
  • Doe de repen ui in één laag in een vacumeerzak en doe er de laurier bij. Trek de zak vacüum. Leg de uien in de warmwaterbak van zodra de temperatuur bereikt is.
  • Na het garen knip je de zak open en giet je de inhoud in een bord.
  • Laat een flinke klont boter warm worden in een grote pan.
  • Bak het vlees mooi aan en doe er de uien bij.
  • Kruid met peper, zout, azijn, Worcestershiresaus en mosterd.
  • Laat het vlees bakken tot het begint te korsten.
  • Serveer met aardappelpuree en gestoofde worteltjes.

TIP:

Neem eens wat vaker soepvlees (met of zonder been) mee als je vlees gaat kopen. Je trekt er superlekkere bouillon mee en dan kan je dit gerecht de volgende dag maken. Gekookt soepvlees kan je ook serveren met bechamelsaus.



Reacties