Hello Dolly bars

Foto Cathy Van de Moortele

Ik zag dit recept voor Helly Dolly bars voorbij komen op Facebook en meteen dook ik de kast in: mits een paar aanpassingen, kon ik de oven al aanleggen en mijn bakplaatje bekleden met bakpapier. De bars moeten slechts 30 min in de oven, maar dan moet je wel het geduld hebben om ze volledig te laten afkoelen eer je ze kan snijden en proeven. Oh well... sinds de corona hebben we allicht nog nooit zoveel geduld gehad. Geduld is een mooie deugd.

Wat hebben we nodig:

  • 115 gr boerenboter
  • 120 gr Maria koekjes
  • 50 gr kokosschilfers of kokosrasp
  • 115 gr pecannoten, gebroken
  • 175 gr chocolate chips
  • 175 gr witte chocolate chips
  • 1 blik gecondenseerde gesuikerde melk

Hoe gaan we te werk:

  • Smelt de boter.
  • Doe de Maria koekjes in een diepvrieszakje en sluit de rits. Ga met de deegrol meerdere keren over de zak met koekjes, tot je fijne kruimels bekomt.
  • Vet een bakplaatje (formaat halve bakplaat) in met bakspray en bekleed het met bakpapier. Laat de lange zijden van het bakpapier overhangen, zodat je straks de bars makkelijk uit het bakplaatje kan tillen.
  • Meng de koekjeskruimels met de gesmolten boter en stort dit mengsel in het bakplaatje. Druk goed aan met een klein spateltje of de bolle kant van een lepel.
  • Strooi de kokosschilfers over de bodem en verdeel er de nootjes over.
  • Meng de bruine en witte chocolate chips door elkaar en strooi ze over de kokos.
  • Giet het blik gecondenseerde melk over de bars in een gelijkmatige laag.
  • Zet de bakplaat 30 min in de oven.
  • Laat de bars afkoelen op een rooster.
  • Eens afgekoeld, kan je de bars versnijden in 24 porties.

TIP:

Gebruik bakvaste chocolate chips, geen callets. Callets zijn bedoeld om te smelten, chocolate chips niet.

Reacties