Chicken wings

Foto Cathy Van de Moortele

Warm of koud, gebakken kippenvleugels smaken altijd. Ze zijn goedkoop en je hoeft er niet veel mee te doen om ze te bereiden. Het toevoegen van het bakpoeder aan de kruidenmengeling maakt ze nog net iets beter. Ben je er klaar voor?

Wat hebben we nodig:

  • 6 kippenvleugels
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 eetlepel kippenkruiden
  • 1/2 koffielepel zoet paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel lookpoeder
  • peper van de molen
  • snuifje zout

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 230°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en zet er een rooster op.
  • Dep de kippenvleugels goed droog met keukenpapier.
  • In een diepvrieszakje meng je alle volgende ingrediĆ«nten.
  • Stop de vleugels in het zakje, sluit het zakje en schud goed, zodat ze overal een dun laagje krijgen.
  • Leg de vleugels op het ovenrooster en laat ze 30 min bakken.
  • Draai ze om en laat ze nog 20 - 30 min bakken.

TIP:

Serveer deze kippenvleugels met blue cheese dressing, BBQ saus, ranch dressing, mayo, looksaus of wat jij maar lekker vindt.

Reacties