Cordon bleu van kip

Foto Cathy Van de Moortele
Cordon bleu, een vleesbereiding die je bij elke slager vindt. Vandaag maken we hem zelf en laat ik jullie weten hoe lekker dat kan zijn. Niet met varkensvlees, maar met kip. Vertrek van goede producten en je resultaat zal nog eens zo smaakvol zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kipfilet
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 fijne plakken Breydelham, van de vetrand ontdaan
  • 2 plakken Emmentaler kaas
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 koffielepel kipkruiden
  • 1 ei, losgeklopt met een scheutje water
  • zelfgemaakt paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gr boter
Hoe gaan we te werk:
  • Verwijder bloed en peesjes van de kipfilet, moest dat nog niet gebeurd zijn.
  • Snij de kipfilet horizontaal door, zodat je filets platter zijn.
  • Leg elke filet tussen een vel plastic folie en klop erop met de vlakke kant van een vleeshamer tot de kipfilet heel dun geworden is. Zorg dat hij overal dezelfde dikte heeft.
  • Besmeer de kipfilets met een dun laagje mosterd.
  • Leg de ham en de kaas op de kipfilets.
  • Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vlees met de vulling op.
  • Leg de opgevulde kipfilets in het plastic folie 15 min in de koelkast.
  • Zet 3 schaaltjes klaar om te paneren: kruid de bloem met de kipkruiden en doe die in het eerste schaaltje. Doe het geklopte ei in het tweede schaaltje en het paneermeel in het derde.
  • Haal de kipfilets uit de folie en rol ze eerst door de gekruide bloem.
  • Klop overtollige bloem van de filets. Ze hebben maar een heel dun laagje nodig.
  • Wentel de filets door ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat de vleesrolletjes helemaal bedekt zijn met paneermeel.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Zet een ovenvaste pan op het vuur en laat er de olie en boter goed warm in worden.
  • Bak de cordon bleus mooi aan langs beide kanten, zodat ze helemaal goudbruin zijn. 
  • Lepel regelmatig van het braadvocht over het vlees, zodat het niet uitdroogt.
  • Eens de cordon bleus mooi aangekleurd zijn, zet je de pan in de oven en laat je het vlees garen in 10 min.
TIP:

Schep de mosterd in een klein potje. Stop een mes waar je de rauwe kip mee hebt aangeraakt, niet in de bokaal van de mosterd, om besmetting tegen te gaan.

Reacties