Aardappelkroketjes met kleurrijke groentjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 700 gr aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 2 eetlepels plantaardige vetstof
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 grote broccoliroos, fijngesneden
- 1/4 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 2-3 koffielepels olijfolie
- zout
- peper van de molen
- 60 gr bloem
- 230 gr sojamelk
- 20 gr maïzena
- snuifje zout
- 60 gr zelfgemaakt paneermeel
- Kook de aardappeltjes gaar in lichtjes gezouten water. Laat ze uitlekken en uitdampen.
- Duw de aardappelen door een pureeknijper en zet ze apart.
- Laat de vetstof smelten in een grote hapjespan.
- Fruit de groentjes aan tot ze gaar zijn.
- Kruid met peper en zout.
- Meng de groentjes met de aardappelpuree.
- Laat de massa even afkoelen.
- Zet een schaaltje klaar met bloem (kruid ze even met wat peper en zout), eentje met de melk die je gemengd hebt met maïzena en zout en een schaaltje met paneermeel.
- Weeg de aardappelmassa af en verdeel in 18 gelijke delen.
- Maak balletjes van de puree en plat ze een beetje af.
- Bestuif de balletjes met de bloem en haal ze daarna door het melkmengsel.
- Leg de kroketjes in het paneermeel en zorg dat er overal paneermeel op zit.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Leg de kroketjes op de bakplaat.
- Bak de kroketjes 15 min, draai ze om en bak ze nog 5 min aan de andere kant.
Varieer met je groentjes.
Frituur de kroketjes goudbruin aan beide zijden, in een frituurpan van 180°C.
Maak je eigen paneermeel.
Reacties