Geroosterde aardappelsalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 600 gr polderaardappelen, gewassen en geschild
- 2 eetlepels olijfolie
- peper van de molen
- fleur de sel
- het sap van 1 limoen
- 2 eetlepels pittige mosterd
- 5 gr (zwarte) mosterdzaadjes
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 eetlepels walnotenolie
- 3 eetlepels neutrale olie
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- peper van de molen
- zout
- 1 busseltje pijpajuintjes, schoongemaakt en grof gesnipperd
- 35 gr pecan noten, getoast in een droog pannetje
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snij de aardappelen in gelijke stukken en leg ze in een ovenschaal.
- Besprenkel de aardappelen met olie en kruid ze met peper en zout.
- Rooster de aardappelen 45 min in de oven en schud ze af en toe eens op.
- Meng het limoensap met de mosterd, de mosterdzaadjes, de wijnazijn, de twee soorten olie en de look. Kruid deze vinaigrette met peper en zout.
- Haal de geroosterde aardappelen uit de oven en stamp ze voorzichtig wat platter met een pureestamper. De gekneusde aardappelen zullen de vinaigrette beter opnemen.
- Lepel de vinaigrette over de nog warme aardappelen en schep om.
- Strooi de pijpajuintjes over de aardappelsalade en schep nog eens om.
- Hak de getoaste noten en strooi ze over de aardappelsalade.
Lekker bij gebraad.
Heb je geen mosterdzaadjes? Gebruik dan 1 eetlepel gewone mosterd en 1 lepel graantjesmosterd.
Reacties