Pasta met schaaldieren

Foto Cathy Van de Moortele
Het is bijna niet te geloven, maar na de feestdagen had ik nog wat gekookte schaaldieren over, met name een stukje kreeftenschaar, langoustinestaarten en gamba's. Om nog een laatste keer flink te genieten, heb ik hier een lekkere pasta mee gemaakt en zo meteen ook de restanten van de kreeftenbisque verwerkt.

Wat hebben we nodig:
  • 1-2 lepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 stengel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 2 kleine wortelen, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 2 eetlepels (Bomba) tomatenpuree
  • 60 ml witte wijn
  • 250 ml kreeftenbisque
  • 250 gr tagliatelle
  • 350 gr vlees van gekookte schaaldieren, in hapklare stukken gesneden
  • 125 ml culinaire room
  • peper van de molen
  • zout
  • verse platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een grote hapjespan.
  • Fruit de uien glazig. Laat ze niet kleuren.
  • Laat de look mee fruiten en voeg daarna ook de selder en worteltjes toe.
  • Laat de groentjes mooi zacht worden op een zacht vuur.  
  • Roer de tomatenpuree onder de groentjes en laat die even meebakken.
  • Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Voeg de kreeftenbisque toe en warm goed door.
  • Kook ondertussen de tagliatelle in ruim, gezouten water, tot hij beetgaar is.
  • Voeg de gekookte schaaldieren toe aan de saus en laat ze mee opwarmen. Zet het vuur niet te hard. De saus is al goed warm en de schaaldieren zijn al gaar.
  • Werk af met de room.
  • Giet de pasta af en voeg 1 pollepel pastakookvocht toe aan de saus.
  • Meng de tagliatelle met de saus.
  • Kruid af met peper en zout en strooi de peterselie over het gerecht.
TIP:

Maak de pasta wat pittiger door wat chilivlokjes toe te voegen aan de groentjes.

Reacties