Stoofpotje witte bonen en chorizo
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gr gedroogde chorizo, van het velletje ontdaan
- 175 gr ui, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 2 eetlepels Bomba tomatenpuree
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 10 mini trostomaatjes, ontkroond
- 1 bokaaltje witte boontjes, gespoeld en uitgelekt (255 gr netto)
- 1 blik witte reuzenbonen, gespoeld en uitgelekt (240 gr netto)
- peper van de molen
- zout
- verse platte peterselie, gesnipperd
- Laat de olie goed warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Bak de chorizo kort aan en laat hem zijn gekruide olie vrijgeven.
- Haal de chorizo uit de pan en zorg dat het vet in de pan blijft.
- Fruit de uisnippers in de rode olie tot ze wat zachter zijn.
- Voeg de look toe en laat even meegaren tot hij geurig wordt.
- Laat de uien met de look zo'n 10 min fruiten op een zacht vuurtje.
- Roer de tomatenpuree door de uien en kruid met paprikapoeder.
- Giet de tomatenblokjes bij de uien en voeg ook de hele trostomaatjes toe.
- Voeg een half blik water toe.
- Breng even aan de kook en laat deze saus dan op een heel zacht vuur een uurtje trekken.
- Roer de twee soorten bonen door de saus en kruid met peper en zout.
- Voeg ook de chorizo weer toe en warm nog even goed door.
- Werk af met peterselie.
Serveer dit stoofpotje met getoast brood. Ik hou ervan om dikke sneden wit brood af te snijden, die te besprenkelen met wat olijfolie en het brood dan aan 1 kant te toasten/grillen.
Je kan ook vertrekken van gedroogde bonen. Laat de bonen een uurtje weken in koud water. Laat ze uitlekken en voeg ze toe aan je saus. Voeg voldoende water toe en laat ze langzaam garen in de saus. Check af en toe of er extra vocht bij moet.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties