Andijviesoep met zwarte bonen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 125 gr ui, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- 125 gr wortel, geschraapt en in fijne plakjes gesneden
- 1 l groentebouillon, heet
- peper van de molen
- zout
- 100 gr datterini tomaatjes, gehalveerd
- 1 blik (400 gr) zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt
- 1/2 andijvie, grof gesneden en goed gewassen
- Warm een flinke scheut olijfolie op in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de uien aan, maar laat ze niet kleuren.
- Voeg de look toe en fruit even mee.
- Doe de plakjes wortel erbij en overgiet met de hete bouillon.
- Breng de soep aan de kook.
- Kruid met peper van de molen en zout.
- Eens de soep kookt, voeg je ook de gehalveerde tomaatjes en de bonen toe.
- Voeg de andijvie pas toe wanneer de worteltjes nagenoeg gaar zijn. Je wilt dat de andijvie nog frisgroen blijft en niet helemaal donker kleurt.
- Van zodra de andijvie geslonken is, kan je aan tafel.
Deze soep staat op 15 min tijd op tafel.
Reacties