Velouté van groene selder

Foto Cathy Van de Moortele
De soupmaker mag weer op het aanrecht. Ik heb zo'n zin in deze heerlijke velouté. De soupmaker mixt meteen je soep superglad als jij dat wilt. Zorg wel dat je altijd hete vloeistof toevoegt en als je diepvriesgroenten wil gebruiken, moeten die helemaal ontdooid zijn. De programma's die in de soupmaker zitten, zijn voorzien op verse groenten (of ontdooide) en hete vloeistof waardoor je soep altijd op het aangegeven tijdstip klaar zal zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 prei, schoongemaakt en in halve ringen gesneden
  • 1 volledige groene selder, schoongemaakt en in maantje gesneden
  • 1 teen look, gepeld
  • groentebouillon, heet
  • peper en zout
  • 2 hardgekookte eieren, afgekoeld
  • 4 plakjes ontbijtspek
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in de soupmaker met de sauteerfunctie. 
  • Voeg de prei en selder toe en sauteer die mee tot het lekker gaat ruiken in huis.
  • Voeg de look toe en overgiet tot aan de max vullijn met hete bouillon.
  • Sluit de soupmaker en kies voor de smooth setting en 4 pers.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Pel de eieren. Snij het eiwit heel fijn. Duw de dooiers door een heel fijn zeefje.
  • Leg de sneetjes spek op een dubbel vel huishoudrol en gaar het 2 min in de microgolf tot het krokant is. Laat even afkoelen en verkruimel dan het spek.
  • Giet de soep in diepe borden.
  • Werk af met het ei van mimosa en het verkruimelde spek.
TIP:

Druppel wat sojaroom over de soep net voor het serveren.

Reacties