Velouté van groene selder
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 prei, schoongemaakt en in halve ringen gesneden
- 1 volledige groene selder, schoongemaakt en in maantje gesneden
- 1 teen look, gepeld
- groentebouillon, heet
- peper en zout
- 2 hardgekookte eieren, afgekoeld
- 4 plakjes ontbijtspek
- Laat de olie warm worden in de soupmaker met de sauteerfunctie.
- Voeg de prei en selder toe en sauteer die mee tot het lekker gaat ruiken in huis.
- Voeg de look toe en overgiet tot aan de max vullijn met hete bouillon.
- Sluit de soupmaker en kies voor de smooth setting en 4 pers.
- Kruid af met peper en zout.
- Pel de eieren. Snij het eiwit heel fijn. Duw de dooiers door een heel fijn zeefje.
- Leg de sneetjes spek op een dubbel vel huishoudrol en gaar het 2 min in de microgolf tot het krokant is. Laat even afkoelen en verkruimel dan het spek.
- Giet de soep in diepe borden.
- Werk af met het ei van mimosa en het verkruimelde spek.
Druppel wat sojaroom over de soep net voor het serveren.
Reacties