Gnocchi van ricotta
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr ricotta, 24u uitgelekt in een kaasdoek of fijne zeef
- 1 ei
- 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 gr pizzabloem "00" (ik heb Bisco gebruikt)
- 1 eetlepel olijfolie
- 15 gr boter
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 bakje gemengde champignons, schoongemaakt en grof gehakt
- peper van de molen
- zout
- verse bieslook, gesnipperd
- extra Parmezaanse kaas
- Doe de ricotta in een kom met het ei en de Parmezaanse kaas.
- Meng met een vork.
- Voeg de bloem in deeltjes toe.
- Kneed een luchtig deeg van deze ingrediënten en overwerk het deeg niet.
- Verdeel het deeg in 8 porties en leg er een handdoek over, zodat het deeg niet uitdroogt.
- Rol elke portie deeg uit tot een dunne worst van zo'n 30 cm lang. Zet geen druk op het deeg, maar ga er met lichte handen over. Het deeg rolt zichzelf.
- Met een metalen deegschraper steek je stukjes deeg af, van ongeveer 2 cm.
- Je kan er voor kiezen om de gnocchi zo te laten of je geeft ze nog ribbeltjes met een gnocchi plankje. De ribbeltjes zorgen ervoor dat saus beter blijft kleven.
- Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng het water aan de kook.
- Ondertussen zet je ook een grote pan op het vuur en daar laat je de olijfolie en boter samen warm in worden.
- Fruit de uitjes glazig en voeg dan de gehakte champignons toe.
- Zet het vuur hoger en bak de champignons krokant.
- Kruid met peper en zout.
- Leg de gnocchi voorzichtig in het borrelende water en hou het vuur hoog.
- Na enkele minuten drijven de gnocchi boven en zijn ze klaar.
- Schep de gnocchi uit het kookvocht in de pan en warm nog even door.
- Werk af met verse bieslook en extra Parmezaanse kaas.
Gnocchi maken is echt heel eenvoudig. Probeer het maar eens, je zal versteld staan.
Reacties