Pasta met pancetta, jonge erwten en munt
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- verse pasta op basis van 1 ei en 100 gr pastabloem
- 100 gr pancetta, in blokjes gesneden
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 100 gr jonge doperwten, gedopt
- 100 ml culinaire room
- 125 gr verse ricotta
- peper en zout
- verse muntblaadjes, gesnipperd
- Maak het pastadeeg en laat het 30 min rusten in plastic folie.
- Vorm het pastadeeg naar eigen keuze. Ik heb er buisjespasta van gemaakt.
- Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en breng die aan de kook.
- Laat een hapjespan goed warm worden en bak de pancetta krokant.
- Giet het vet af en voeg de look toe aan het spek. Laat enkele minuten mee bakken.
- Kook de pasta al dente. Tijdens de laatste minuten, voeg je de erwtjes toe.
- Voeg de room en de helft van de ricotta toe aan het spek.
- Giet de pasta en erwtjes af (hou wat kookvocht apart) en voeg ze toe aan de hapjespan.
- Schud goed op.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg wat van het kookvocht toe als de saus te dik is.
- Werk af met verse munt.
Als je geen pancetta vindt, kan je ook spekblokjes gebruiken.
Gebruik diepvrieserwtjes ipv jonge doperwten.
Reacties