Romige Dijon kip met spinazie en krokante pancetta
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 ontboute kippendijen of 2 kipfilets (horizontaal doorgesneden), drooggedept met keukenpapier
- peper en zout
- olijfolie
- 100 gr pancetta, in dunne plakjes, gesnipperd
- 30 gr boerenboter
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 1 takje rozemarijn, geritst en fijngehakt
- enkele takjes jonge thijm, fijngehakt
- 30 gr witte wijn
- 100 gr culinaire room
- 20 gr Dijon mosterd
- 1 koffielepel kippenbouillonpoeder opgelost in 50 gr heet water
- 100 gr jonge spinazie, gewassen en drooggezwierd
- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- enkele chilivlokjes
- Kruid de kip aan beide kanten met peper en zout en smeer ze in met olijfolie.
- Zet een pan op het vuur en laat ze goed warm worden.
- Bak de kip aan beide zijden mooi bruin. Ze hoeft nog net niet gaar te zijn.
- Haal de kip uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
- Doe de pancetta in de pan en bak het spek mooi bruin en krokant.
- Schep de pancetta uit de pan, maar laat het spekvet in de pan.
- Voeg 30 gr boter toe.
- Fruit de uien aan in het spekvet. Voeg de look toe.
- Laat de sjalot en look zacht worden en voeg dan de verse kruiden toe.
- Blus met witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Doe de room in de pan, samen met de bouillon.
- Roer de spinazie door de saus en laat ze mooi slinken.
- Leg de kip weer in de pan en warm nog even goed door, zodat ze helemaal gaar is.
- Werk af met Parmezaanse kaas.
- Verdeel de kip over 4 borden en napeer met de saus.
- Werk af met chilivlokjes.
Ook heel lekker met vers gebakken brood.
Reacties