Carpaccio van yacon
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 grote yacon
- het sap van 1 citroen
- 2 handenvol rucola, gewassen en gedroogd
- vinaigrette op basis van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, peper, zout, sjalot
- 1 eetlepel pijnboompitjes, getoast in een droog pannetje
- 50 gr spekblokjes
- 4 kerstomaatjes, in 4 gesneden
- 50 gr blauwe kaas, verkruimeld
- 1 eetlepel Bicky uitjes
- extra olijfolie
- peper van de molen
- zout
- Was de yacon en schil hem met een dunschiller.
- Zet een kom ijswater klaar en doe daar het citroensap bij.
Foto Cathy Van de Moortele - Snij de yacon in dunne plakken met de mandoline en leg ze meteen in het citroenwater, zodat de yacon niet verkleurt.
- Droog de yaconschijfjes met een handdoek en schik ze op een bord.
- Meng de rucola met wat vinaigrette (niet teveel) en verdeel die over de yacon.
- Strooi de pijnboompitjes over de sla.
- Bak de spekblokjes krokant en bruin in een klein antikleefpannetje. Strooi het spek over de salade.
- Rooster de tomaatjes in hetzelfde pannetje, waar nog wat spekvet in zit.
- Kruid de tomaatjes met peper en zout en schik ze over de salade.
- Werk af met blauwe kaaskruimels en Bicky uitjes.
- Druppel wat extra olijfolie over de yacon en kruid af met peper en zout.
- Serveer meteen.
Ik heb de yacon gekocht bij Proxy Delhaize in Lembeke.
Reacties