Lauwwarme aardappelsalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr krieltjes, gewassen en in plakken gesneden
- 200 gr sperzieboontjes, getopt en gehalveerd
- 1 rode ui, gepeld en in heel fijne ringen gesneden
- 5 radijsjes, schoongemaakt en flinterdun gesneden
- verse peterselie, gesnipperd
- 50 gr neutrale olie (ik gebruik Mix4)
- 20 gr azijn
- 15 gr citroensap
- snuif lookpoeder
- peper en zout
- Stoom de aardappeltjes en de boontjes gaar.
- Meng met de uiringen en de radijsjes.
- Werk af met peterselie.
- Maak de dressing: klop de olie op met de azijn, het citroensap en het lookpoeder.
- Kruid de dressing met peper en zout en giet ze over de lauwwarme aardappelsalade.
Lekker met gerookte forel, bij gegrild vlees of als bijgerecht bij de BBQ.
Reacties