Lauwwarme aardappelsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Er is iets met lauwwarme aardappelsalades dat ik heel aantrekkelijk vindt. De nog warme aardappeltjes zuigen de dressing op en maken alles extra lekker. Ik had nog boontjes die moesten verwerkt worden en de radijsjes zorgen voor extra knapperigheid. Stoom je krieltjes, zodat ze zoveel mogelijk smaak hebben.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr krieltjes, gewassen en in plakken gesneden
  • 200 gr sperzieboontjes, getopt en gehalveerd
  • 1 rode ui, gepeld en in heel fijne ringen gesneden
  • 5 radijsjes, schoongemaakt en flinterdun gesneden
  • verse peterselie, gesnipperd
  • 50 gr neutrale olie (ik gebruik Mix4)
  • 20 gr azijn
  • 15 gr citroensap
  • snuif lookpoeder
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Stoom de aardappeltjes en de boontjes gaar.
  • Meng met de uiringen en de radijsjes.
  • Werk af met peterselie.
  • Maak de dressing: klop de olie op met de azijn, het citroensap en het lookpoeder.
  • Kruid de dressing met peper en zout en giet ze over de lauwwarme aardappelsalade.
TIP:

Lekker met gerookte forel, bij gegrild vlees of als bijgerecht bij de BBQ.

Reacties