Pastinaaksoep uit de soupmaker
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, gepeld en grof gehakt
- 1 teen look, gepeld en grof gehakt
- 3 pastinaken (zo'n 500 gr samen), geschild en in stukjes gesneden
- 1,2 liter bouillon, heet
- 150 ml culinaire room
- 2 eetlepels mosterd
- een halve eetlepel vloeibare honing
- peper en zout
- Doe de olie in de kan van de soupmaker en zet het deksel erop. Laat de olie goed warm worden op de Sauteerfunctie.
- Voeg de ui en look toe, deksel erop en enkele min laten sauteren.
- Voeg de pastinaak toe en sauteer ze gedurende een 3-tal min.
- Voeg de hete bouillon, de room, mosterd en honing toe.
- Kies voor de Smooth functie, 4 pers en laat de soupmaker zijn werk doen.
- Kruid af met peper en zout.
Lekker met wat peterselieolie of gefrituurde pastinaakchips.
Reacties