Pangrattato

Foto Cathy Van de Moortele
Alhoewel dit eigenlijk eenvoudig gepimpt paneermeel is, verdient het toch een eigen plekje op mijn kookblog. Pangrattato strooi je ter afwerking op pastagerechten of je gebruikt het om een ovenschotel mee af te werken voor hij onder de grill gaat. Ik ben fan!

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels panko of zelfgemaakt paneermeel
  • 1/2 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1 koffielepel citroenzeste
  • handjevol peterselie, fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • snuif grof zout
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie goed warm worden in een klein antikleefpannetje.
  • Meng de panko goed met de look, zeste, peterselie, peper en zout.
  • Giet deze mengeling in het pannetje en schud goed op.
  • Bak de pangrattato mooi bruin en krokant.
TIP:

Panko is Japans broodkruim en zorgt voor extra knapperigheid.
Maak zelf je paneermeel van overgebleven brood.
Ik hak alles fijn met de mezzaluna (dubbelzijdig kruidenmes), zodat je een mooie korrel bekomt en geen poeder. Poeder zou te fijn zijn. Door alles zelf te hakken, heb je beter in de hand hoe grof/fijn je het eindresultaat wilt.
Rasp de zeste van citroenen altijd voor je ze perst. Citroenzeste pimpt je gerechten. Ook al heb je de zeste niet meteen nodig, rasp ze toch en bewaar ze in de diepvriezer.

Reacties