Hazelnootbrownies

Foto Cathy Van de Moortele
Noten en chocolade? Dat kan niet verkeerd zijn. Kies welke noten jij het lekkerst vindt. Ga voor een goeie kwaliteit chocolade en je krijgt een heerlijk eindresultaat.

Wat hebben we nodig:
  • 140 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 115 gr melkchocoladecallets van Callebaut, gesmolten
  • 100 gr patisseriebloem
  • 25 gr pure cacao
  • snuifje zout
  • 175 gr chocolate chips
  • 100 gr gepelde hazelnoten
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een vierkant metalen bakblik van 22x22cm in met bakspray en bekleed de vorm met bakpapier. Vergeet ook de zijkanten niet!
  • Klop de boter op met de suiker tot de suiker gesmolten is. Dit is een belangrijke stap, dus laat de mixer lang genoeg kloppen.
  • Klop de eieren bij de boter/suiker en voeg de vanille toe.
  • Giet de gesmolten chocolade er bij en meng nogmaals. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Meng de bloem met de cacao en het zout.
  • Spatel de droge ingrediënten onder de natte en mix nog eens goed.
  • Roer de chocolate chips en noten door het beslag.
  • Stort het beslag in de voorbereide bakvorm.
  • Bak de brownies 30 min.
TIP:

Deze brownies zullen niet rijzen want er zit geen bakpoeder in het recept. Je krijgt in de plaats heel rijke, smeuïge chocolade waar je niet genoeg van krijgt.
Ik heb grote Ghirardelli chocolate chips gebruikt. Vind je die nergens, hak dan chocolade in grove stukjes of hak de chocoladereepjes die je gebruikt om chocoladecroissants te maken.
Ik heb graag grote stukken noot in mijn brownies, maar als jij ze liever hakt, ga gerust je gang.

Reacties