Gnocchi met thijmchampignons

Foto Cathy Van de Moortele
We doen nog eens van Marley Spoon. De keuze is deze keer gevallen op dit vegetarisch gerecht (voor de Hubby heb ik er cordon blue bij gebakken). Omdat we houden van gnocchi. En champignons. Rucola. En Parmezaanse kaas.

Wat hebben we nodig:

  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 10 gr verse, jonge thijm, fijngehakt
  • 500 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • peper
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel vetstof
  • 500 gr gnocchi
  • 100 ml water
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • het sap van 1/2 citroen
  • 40 gr walnoten, getoast in een droog pannetje en grof gehakt
  • 50 gr rucola

Hoe gaan we te werk:

  • Laat de olie warm worden in een hapjespan.
  • Fruit de look aan met de thijm.
  • Voeg de champignons toe en bak ze bruin en krokant op een hoog vuur.
  • Kruid de champignons met peper en sojasaus.
  • Laat de champignons de sojasaus volledig opnemen.
  • Laat ondertussen wat vetstof warm worden in een tweede pan.
  • Bak hierin de gnocchi krokant.
  • Voeg de gnocchi toe aan de hapjespan, samen met het water en de kaas.
  • Fleur het gerecht op met het citroensap.
  • Strooi de noten over de gnocchi en schud de pan goed op.
  • Verdeel de gnocchi over 2 diepe kommen en leg er de rucola op.


TIP:

Als je jonge thijm gebruikt, kan je alles (takjes en blaadjes) gewoon fijnhakken met bijvoorbeeld een mezzaluna. Gebruik je oudere thijm, dan zijn de takjes te hard en moet je de blaadjes er af ritsen.

Reacties