Kip courgetti roerbak
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel kipkruiden
- olie
- 1 paprika (kleur naar keuze), in reepjes gesneden
- 1/2 broccoli, in roosjes verdeeld
- 1 grote courgette, gewassen en van de uiteinden ontdaan
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
- Kruid de kipfilet met kipkruiden.
- Laat wat olie goed warm worden in de wok en bak de kipfilet gaar aan beide kanten.
- Haal de kip uit de pan.
- Snij de kip in blokjes.
- Voeg wat extra olie toe aan de pan en roerbak de paprikareepjes.
- Snij de broccoliroosjes in 4 en voeg ze toe aan de wok.
- Roerbak tot de groentjes beetgaar zijn.
- Voeg de courgetti toe en schud regelmatig op, zodat de courgetti de warmte kan opnemen.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de kippenblokjes weer toe en schud nogmaals goed op.
- Verdeel over 2 diepe borden.
- Werk af met Parmezaanse kaas.
Probeer de kipfilet eens zachtjes te pocheren en daarna aan te bakken. Zo heb je heel zachte kip die mooi sappig blijft.
Reacties