Kip courgetti roerbak

Foto Cathy Van de Moortele
Op een wip maak je zelf courgetti: spaghetti van courgette. Ik heb er een spiraalsnijder voor maar als je die niet hebt, kan je ook dunne plakken schaven met je mandoline (of je snijdt dunne plakken met een koksmes) en die in slierten snijden. Gezond, lekker en voedzaam! Doe de courgetti er pas op het laatste bij, zodat die nog wat knapperig is en niet tot moes kookt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • olie
  • 1 paprika (kleur naar keuze), in reepjes gesneden
  • 1/2 broccoli, in roosjes verdeeld
  • 1 grote courgette, gewassen en van de uiteinden ontdaan
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Kruid de kipfilet met kipkruiden.
  • Laat wat olie goed warm worden in de wok en bak de kipfilet gaar aan beide kanten.
  • Haal de kip uit de pan.
  • Snij de kip in blokjes.
  • Voeg wat extra olie toe aan de pan en roerbak de paprikareepjes.
  • Snij de broccoliroosjes in 4 en voeg ze toe aan de wok.
  • Roerbak tot de groentjes beetgaar zijn.
  • Voeg de courgetti toe en schud regelmatig op, zodat de courgetti de warmte kan opnemen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de kippenblokjes weer toe en schud nogmaals goed op.
  • Verdeel over 2 diepe borden.
  • Werk af met Parmezaanse kaas.
TIP:

Probeer de kipfilet eens zachtjes te pocheren en daarna aan te bakken. Zo heb je heel zachte kip die mooi sappig blijft.

Reacties