Zoete melksaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Serveer dit gerecht in een diep bord en plet de aardappelen samen met de boontjes en eitjes in de melksaus, zodat je een echte stamppot bekomt.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr aardappelen, gewassen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- zout
- 200 gr sperzieboontjes, schoongemaakt en in 3 gesneden
- 4 kakelverse eitjes, gekoeld
- 50 gr boerenboter
- 250 gr volle melk
- peper van de molen
- zout
- verse nootmuskaat
- Kook de aardappelstukjes gaar in licht gezouten water.
- Ondertussen stoom je de boontjes gaar.
- Zet een grote pan water op en kook de koude eitjes precies 4 min in water dat net van de kook af is.
- Laat de boter smelten in een pannetje en laat ze mooi hazelnootbruin worden. Zorg ervoor, dat ze niet aanbrandt, want dat gaat heel snel.
- Voeg de volle melk toe en laat de saus even opkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Kook de eitjes zacht in ruim water. Reken hier 4 min voor van zodra het water weer kookt.
- Serveer de aardappeltjes in een kom of diep bord. Schep hierover de boontjes en maak een kuiltje voor de zachtgekookte eitjes.
- Giet de melksaus over het gerecht.
- Plet naar hartelust tot een stamppot!
Goed voor 2 personen.
Reacties