Mahi-mahi op zijn best

Mahi-mahi is zo'n vis, waar je heel erg blij van wordt. Deze goudmakreel vind je voornamelijk in de Indische, Atlantische en Grote Oceaan. Het is een stevige, witte vis, eerder aan de droge kant. Bak hem dus zeker niet te lang. Mahi-mahi leent zich zeer goed om te grillen of om te verwerken in
Foto Cathy Van de Moortele
tacogerechten. Vandaag heb ik hem gekruid met taco kruiden en kort gebakken in een antikleefpan. Heerlijk! Nu te koop bij Gambas at Home.

Wat hebben we nodig:
  • 4 mahi-mahi filets, ontdooid
  • 1 zakje fish taco seasoning mix
  • olijfolie
  • boerenboter
  • 1 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Dep de ontdooide vis helemaal droog met keukenpapier.
  • Snij de filets desgewenst in twee, zodat je telkens twee lange stukken hebt.
  • Doe alle filets in een diepvrieszak en strooi er het zakje kruiden over, om alle vis een mooi laagje te geven. Doe het zakje dicht en schud goed.
  • Laat wat olijfolie en boter samen goed warm worden in een grote antikleefpan.
  • Leg de filets in de hete vetstof en laat de ene kant 3-4 min bakken.
  • Draai de vis om en laat de andere kant 2-3 min bakken.
  • Werk af met citroensap.
TIP:

De viskruiden zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Reacties