Pesto van rucola

Foto Cathy Van de Moortele
Omdat pesto niet altijd hoeft gemaakt te worden van basilicum en Parmezaanse kaas: deze versie zit boordevol rucola en pecorino (schapenkaas). Heerlijk! Maak meteen een grote kom pasta en roer de pesto, van het vuur af, door de pasta, met wat pastakookvocht zodat je de pesto beter kan omroeren. Geniet!

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr rucola
  • 30 gr pecorino, geraspt
  • 30 gr dennepitjes, getoast in een droog pannetje
  • 1 teen look, gepeld
  • sap van 1/2 citroen
  • snuif grof zout
  • 65 gr olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Doe alle ingrediĆ«nten (behalve de olie) in de foodprocessor met het hakmes. 
  • Cutter alles fijn.
  • Voeg de olijfolie straalsgewijs toe, door de vulopening, terwijl het toestel draait.
  • Klaar!
TIP:

Bewaar de pesto tot 1 week in de koelkast. Giet er een dun laagje olie op, zodat er geen lucht aan kan en sluit het bokaaltje goed af.
Ik heb de Prepstar van Morphy Richards gebruikt om mijn pesto te maken: de kaas geraspt met de fijne rasp en dan alles gehakt met het mes.




Reacties