Pasta met zeevruchten

Foto Cathy Van de Moortele
Een gerechtje uit mijn Marley Spoon box: pasta met zeevruchten. Ik kan mezelf nooit tegenhouden, om toch overal mijn eigen draai aan te geven. Met verschillende pastamakers in huis, gebruik ik zelden gedroogde pasta. De spaghetti die in mijn foodbox zat, heb ik dan ook wijselijk in de voorraadkast gelegd als emergency food. Gewoon niet te vergelijken met zelfgemaakte pasta. Zeevruchten dus: mosseltjes, mini inktvisjes, garnalen, coquilles... De bijgeleverde zeekraal deed het ook uitstekend in dit gerecht. Maar top of the bill: de pangrattato. Zelfgemaakt broodkruim, dat je opwaardeert met look, peterselie en citroenzeste. Heerlijk zeg!

Wat hebben we nodig:
  • pangrattato
  • verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
  • olijfolie
  • 1 grote chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 1/2 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • de steeltjes van 1/2 bundeltje platte peterselie, fijngesnipperd
  • 1 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 200 gr kerstomaten, gehalveerd
  • peper en zout
  • het sap van 1/2 citroen
  • 200 gr zeevruchten
  • 100 gr zeekraal
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de pangrattato en zet hem aan de kant voor de afwerking.
  • Maak het pastadeeg klaar en laat het 30 min rusten in een plastic zakje.
  • Maak spaghetti van het pastadeeg.
  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
  • Ondertussen maak je de saus: Laat een eetlepel olijfolie warm worden in een grote hapjespan.
  • Fruit hierin de chilipeper, look en paprikasteeltjes.
  • Voeg de paprikablokjes toe en laat ze 3 min meegaren.
  • Voeg de kerstomaatjes toe en laat die meegaren tot ze breken en een saus vormen.
  • Kruid met peper, zout en citroensap.
  • Ondertussen kook je de spaghetti al dente.
  • Hou 1 pollepel pastakookvocht apart.
  • Giet de pasta af en schep hem, samen met de zeevruchten en zeekraal in de hapjespan bij de saus.
  • Schud goed op en laat nog even doorwarmen, zodat de zeevruchten ook warm en gaar zijn.
  • Schep de pasta in 2 mooie kommen en werk af met de pangrattato.
TIP:

Toch liever gedroogde pasta? Neem dan 150 gr spaghetti.

Reacties