Pasta met zeevruchten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- pangrattato
- verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
- olijfolie
- 1 grote chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
- 1/2 teen look, gepeld en fijngesnipperd
- de steeltjes van 1/2 bundeltje platte peterselie, fijngesnipperd
- 1 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 200 gr kerstomaten, gehalveerd
- peper en zout
- het sap van 1/2 citroen
- 200 gr zeevruchten
- 100 gr zeekraal
- Maak de pangrattato en zet hem aan de kant voor de afwerking.
- Maak het pastadeeg klaar en laat het 30 min rusten in een plastic zakje.
- Maak spaghetti van het pastadeeg.
- Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
- Ondertussen maak je de saus: Laat een eetlepel olijfolie warm worden in een grote hapjespan.
- Fruit hierin de chilipeper, look en paprikasteeltjes.
- Voeg de paprikablokjes toe en laat ze 3 min meegaren.
- Voeg de kerstomaatjes toe en laat die meegaren tot ze breken en een saus vormen.
- Kruid met peper, zout en citroensap.
- Ondertussen kook je de spaghetti al dente.
- Hou 1 pollepel pastakookvocht apart.
- Giet de pasta af en schep hem, samen met de zeevruchten en zeekraal in de hapjespan bij de saus.
- Schud goed op en laat nog even doorwarmen, zodat de zeevruchten ook warm en gaar zijn.
- Schep de pasta in 2 mooie kommen en werk af met de pangrattato.
Toch liever gedroogde pasta? Neem dan 150 gr spaghetti.
Reacties