Griekse pasta met champignons

Foto Cathy Van de Moortele
Ook wel gekend onder de naam "orzo". Griekse pasta is een elipsvormige korrel, glad van structuur en uiteraard lekker. Met het aardse van de champignons en het zuurtje van de citroen, krijg je een smakelijk bijgerecht.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr Griekse pasta (orzo)
  • olijfolie
  • 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
  • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 100 gr diepvrieserwtjes
  • 40 gr pecans, getoast in een droog pannetje en grof gehakt
  • verse peterselie, gesnipperd
  • zeste van 1/2 citroen
  • sap van 1 citroen
  • peper
  • zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de orzo gaar in licht gezouten water.
  • Verhit een grote pan en laat er wat olie goed warm in worden.
  • Fruit het sjalotje aan tot het glazig is. 
  • Voeg de champignons toe en bak ze mooi bruin en krokant.
  • Voeg de diepvrieserwtjes toe en laat ze 5 min meegaren.
  • Giet de pasta af en laat hem uitlekken.
  • Meng de pasta onder de orzo en werk af met de pecans, peterselie, citroenzeste, citroensap, peper, zout en extra olijfolie (of een klontje boerenboter) indien nodig.
TIP:

Lekker met een sappige steak en notensla.
Orzo kan je zowel in de witte als de volkoren versie vinden.

Reacties