Griekse pasta met champignons
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr Griekse pasta (orzo)
- olijfolie
- 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
- 250 gr kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- 100 gr diepvrieserwtjes
- 40 gr pecans, getoast in een droog pannetje en grof gehakt
- verse peterselie, gesnipperd
- zeste van 1/2 citroen
- sap van 1 citroen
- peper
- zout
- Kook de orzo gaar in licht gezouten water.
- Verhit een grote pan en laat er wat olie goed warm in worden.
- Fruit het sjalotje aan tot het glazig is.
- Voeg de champignons toe en bak ze mooi bruin en krokant.
- Voeg de diepvrieserwtjes toe en laat ze 5 min meegaren.
- Giet de pasta af en laat hem uitlekken.
- Meng de pasta onder de orzo en werk af met de pecans, peterselie, citroenzeste, citroensap, peper, zout en extra olijfolie (of een klontje boerenboter) indien nodig.
Lekker met een sappige steak en notensla.
Orzo kan je zowel in de witte als de volkoren versie vinden.
Reacties