Pasta prei
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 250 gr prei, in halve ringen gesneden en gewassen
- 100 ml water
- 1 groentebouillonblokje, verkruimeld
- 2 eetlepels graantjesmosterd
- peper
- zout
- enkele jonge takjes thijm, fijngehakt
- 200 gr penne
- 150 gr zure room
- 20 gr grana padano, geraspt
- 20 gr walnoten, getoast in een droog pannetje en grof gehakt
- 2 handenvol rucola, gewassen
- Laat enkele lepels olie goed warm worden in een hapjespan.
- Stoof de prei tot ze zacht is. Reken hier zo'n 10 min voor.
- Voeg het water en de bouillon toe.
- Roer de mosterd ook door de prei.
- Kruid met peper en zout en voeg de thijm toe.
- Kook ondertussen de penne gaar in ruim, gezouten water.
- Meng de zure room onder de saus en voeg de kaas toe.
- Schep 1 pollepel pastakookvocht bij de saus.
- Giet de pasta af en roer hem onder de preisaus.
- Werk af met grana padano en walnoten.
- Verdeel de pasta over twee kommen en strooi er de rucola over.
Dit gerecht is bijzonder smaakvol en het crunchy van de noten maakt het weer extra boeiend.
Reacties