Zachte koekjes met rozijnen en chocolade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 150 gr boter, gesmolten
- 150 gr donkerbruine suiker
- 100 gr fijne griessuiker
- 1 koffielepel vanille extract
- 1 ei + 1 eierdooier
- 280 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- snuifje natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 165 gr chocolate chips
- 130 gr gouden rozijnen
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Zet bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier.
- Mix de boter romig met de twee soorten suiker en de vanille.
- Voeg het ei en de dooier toe en klop nog eens goed op.
- Zeef de bloem met de natriumbicar en het zout boven het beslag en spatel om.
- Spatel de chocolate chips en de rozijnen door het beslag.
- Schep hoopjes van 25 gr op de platen en zorg voor voldoende tussenruimte, want de koekjes lopen uit.
- Bak de koekjes zo'n 15 - 18 min of tot de randjes beginnen te kleuren.
- Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaat en schep ze dan over op roosters om helemaal af te koelen.
Vervang de rozijnen bv door gedroogde veenbessen, gedroogde abrikozen of noten voor een andere smaak.
Reacties