Zachte koekjes met rozijnen en chocolade

Foto Cathy Van de Moortele
Persoonlijk hou ik het meest van knapperige koekjes. Af en toe maak ik toch eens zachte koekjes ook: om jullie te verwennen!

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr boter, gesmolten
  • 150 gr donkerbruine suiker
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 1 ei + 1 eierdooier
  • 280 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • snuifje natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 165 gr chocolate chips
  • 130 gr gouden rozijnen 
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Zet bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier.
  • Mix de boter romig met de twee soorten suiker en de vanille.
  • Voeg het ei en de dooier toe en klop nog eens goed op.
  • Zeef de bloem met de natriumbicar en het zout boven het beslag en spatel om.
  • Spatel de chocolate chips en de rozijnen door het beslag.
  • Schep hoopjes van 25 gr op de platen en zorg voor voldoende tussenruimte, want de koekjes lopen uit.
  • Bak de koekjes zo'n 15 - 18 min of tot de randjes beginnen te kleuren.
  • Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaat en schep ze dan over op roosters om helemaal af te koelen.
TIP:

Vervang de rozijnen bv door gedroogde veenbessen, gedroogde abrikozen of noten voor een andere smaak.

Reacties