Fudge brownies met oranje snippers
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze brownies zijn heel zacht en fudgy en machtig. Ze zijn nog verrijkt met pecanstukjes, chocolate chips en als top of the bill: opgelegde oranje snippers! Ze doen me een beetje denken aan orangettes op deze manier.
Wat hebben we nodig:
- 2 eieren
- 50 gr pure cacao
- snuifje zout
- snuifje bakpoeder
- 1/2 theelepel vanille extract
- 115 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- 200 gr fijne griessuiker
- 85 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 170 gr chocolate chips
- 50 gr pecanstukjes
- 9 opgelegde oranje snippers
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een vierkante vorm klaar en vet hem lichtjes in of bekleed hem met bakpapier.
- Mix de eieren met de cacao, het zout, het bakpoeder en de vanille.
- Meng de boter met de suiker en klop tot de suiker opgelost is.
- Voeg deze boter toe aan de rest van de ingrediënten.
- Spatel de bloem door het beslag.
- Meng de chocolate chips en de nootjes door het beslag en stort het in de bakvorm.
- Bak de brownie 30 min. Hij moet nog zacht zijn van binnen, maar mag niet meer lopend zijn.
- Snij de brownie meteen in 9 gelijke stukken en duw in elk stuk brownie een oranje snipper.
- Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm op een rooster.
Lekker met een bolletje vanilleijs.
Reacties