Lauwwarme aardappelsalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 450 gr vastkokende aardappeltjes, geschild en gewassen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepels wijnazijn
- peper en zout
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- 8 kalamata olijven, in stukjes gesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- verse peterselie, gesnipperd
- Snij de aardappelen in gelijke, dikke plakken.
- Snij de plakken in gelijke dobbelstenen.
- Spoel de aardappelblokjes en zet ze op in koud, licht gezouten water.
- Kook de aardappeltjes al dente. Ze mogen net niet van het mes vallen als je er in prikt.
- Maak de dressing: klop de olie los met de azijn.
Foto Cathy Van de Moortele - Kruid met peper en zout en doe er de mosterdzaadjes bij.
- Giet de aardappeltjes voorzichtig af en doe ze bij de dressing.
- Schep nu ook de olijven en kappertjes door de salade.
- Werk af met de peterselie en serveer lauwwarm.
Lekker bij vis.
Reacties