Lauwwarme aardappelsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou zoveel van aardappelsalades. Deze lauwwarme aardappelsalade is ondertussen een favorietje geworden, maar ik had hem nog nooit uitgetypt, gewoon omdat het zo eenvoudig is.

Wat hebben we nodig:
  • 450 gr vastkokende aardappeltjes, geschild en gewassen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels wijnazijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 8 kalamata olijven, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de aardappelen in gelijke, dikke plakken.
  • Snij de plakken in gelijke dobbelstenen.
  • Spoel de aardappelblokjes en zet ze op in koud, licht gezouten water.
  • Kook de aardappeltjes al dente. Ze mogen net niet van het mes vallen als je er in prikt.
  • Maak de dressing: klop de olie los met de azijn. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Kruid met peper en zout en doe er de mosterdzaadjes bij.
  • Giet de aardappeltjes voorzichtig af en doe ze bij de dressing. 
  • Schep nu ook de olijven en kappertjes door de salade.
  • Werk af met de peterselie en serveer lauwwarm.
TIP:

Lekker bij vis.

Reacties