Walnoot bananenbrood

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet het, ik pleit schuldig: alweer een recept voor bananenbrood. Er staan er al verschillende op mijn blog (gebruik jij soms de zoekfunctie om iets terug te vinden?), maar dit recept moet er gewoon nog bij. Ik heb het klaargemaakt toen de bananen al zo donker waren, dat je de pel er nauwelijks nog in 1x kon afdoen. Ideaal dus! Want zo zijn de bananen op hun zoetst en zo geven ze het meeste smaak aan dit heerlijke bananenbrood. Met walnoten, voor de crunch.

Wat hebben we nodig:
  • 235 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • snuifje natriumbicarbonaat
  • 115 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 160 gr fijne griessuiker
  • 2 eieren
  • 325 gr overrijpe bananen, gepeld en geplet
  • 65 gr zure room
  • 1/2 koffielepel vanille extract
  • 75 gr walnoten, droog geroosterd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een grote cakevorm lichtjes in.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en natriumbicarbonaat.
  • Klop de boter op met de suiker, eieren, banaan, zure room en vanille.
  • Meng de droge ingrediënten kort door de natte.
  • Vouw de noten door het beslag.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Bak het bananenbrood 55 - 60 min of tot een satéstok er droog uit komt.
  • Laat het bananenbrood volledig afkoelen in de vorm op een rooster.
TIP:

Hak de walnoten niet, zodat de crunch er echt goed in zit.
Zorg dat de bananen echt overrijp zijn, anders zal je niet het gewenste resultaat bekomen. 

Reacties