Tijgergarnalen met lookboter

Foto Cathy Van de Moortele
Look is een vaste waarde in de keuken, net zoals uien, eieren en boter. Look maakt alles net iets beter. Deze tijgergarnalen worden top als je ze verrijkt met boter en look. Kies de grootste garnalen die je kan vinden en geniet..

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta van 2 eieren en 200 gr pastabloem
  • olijfolie
  • 12 verse tijgergarnalen, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • 30 gr boerenboter
  • 3 grote tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • enkele chilivlokken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • handvol vers gesnipperde peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de pasta volgens het recept en verwerk hem tot linguine of spaghetti.
  • Breng een grote pot met ruim, gezouten water aan de kook.
  • Kook de pasta beetgaar.
  • Ondertussen was je de scampi en dep je ze zo droog mogelijk met keukenpapier.
  • Laat wat olie warm worden in een gietijzeren pan.
  • Leg de garnalen in de pan en laat ze in 3 min kleuren aan één kant. Zorg dat de garnalen mooi gekorst zijn voor je ze omdraait.
  • Bak de ook de tweede kant.
  • Schuif de garnalen naar de zijkant van de pan en voeg in het midden de boter en de look toe.
  • Kruid met peper, zout en chili.
  • Schud de pan op en laat de garnalen nog even opwarmen in de lookboter.
  • Werk af met sojasaus en verse peterselie.
  • Giet de pasta af (hou wat kookvocht apart) en meng hem met de lookboter en de garnalen.
  • Voeg wat kookvocht toe om het mengen makkelijker te maken en de saus te binden.
  • Verdeel de pasta met de garnalen over 2 mooie kommen.
  • Dien meteen op.
TIP:

Was je scampi goed en zorg dat het darmkanaal volledig verwijderd is.
Dep de scampi goed droog, zodat ze mooi krokant bakken.
Niet iedereen is zo gek om zelf pasta te maken (ook al is het niet zoveel werk en krijg je er zoveel voor terug). Je kan echter ook verse pasta kopen in de supermarkt (koelvak) of je gebruikt gedroogde pasta (150 gr gedroogde pasta voor 2 personen).
Tijgergarnalen zijn groter dan de doorsnee scampi. Je vindt ze vaak bij de vis in het versvak, maar ook in de diepvriezer kan je ze vinden. Ontdooi garnalen in koud water.


Reacties