Tortelloni forestière

Foto Cathy Van de Moortele
Enkele weken geleden maakte ik verse tortelloni, gevuld met 4 soorten vlees. Ze waren oorspronkelijk bedoeld als tortellini, het kleinere broertje van de tortelloni, maar na x-aantal tortellini werd het formaat steeds groter. Uiteindelijk had ik meer tortelloni dan tortellini, maar dat garandeert dan ook weer nieuwe gerechten.
Deze tortelloni heb ik gecombineerd met gebakken uien, champignons en erwtjes. Een echt bosgerechtje, ook al is de herfst nog niet meteen in zicht. Afgewerkt met vers gesnipperde rode ui en lekker veel bieslook. Dit recept is perfect voor 3 personen.

Wat hebben we nodig:
  • 24 tortelloni met 4 soorten vlees
  • vetstof
  • 2 grote uien, gepeld en in reepjes gesneden
  • peper en zout
  • 1 bakje kastanjechampignons, schoongemaakt
  • 2 takjes verse thijm, geritst
  • 50 gr diepvrieserwtjes
  • 25 gr rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • verse bieslook, gesnipperd
  • 1/2 Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng het aan de kook.
  • Giet de bevroren tortelloni in het water en zet het vuur iets zachter van zodra het water weer kookt.
  • Ondertussen maak je de saus.
  • Laat wat vetstof smelten in een grote pan.
  • Bak de uien goudbruin op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Hou de uien warm in een kom.
  • Snij grote champignons in 2 of in 4, de kleine hoeven niet gesneden te worden.
  • Voorzie wat extra vetstof in de pan en bak de champignons mooi krokant. Voeg de geritste thijm toe.
  • Doe de champignons bij de uien en voorzie wat extra vetstof in de pan.
  • Schep de gare tortelloni uit het water en bak ze even op in de pan.
  • Voeg de uien en champignons toe, samen met een pollepel kookvocht van de pasta. Dit maakt het omscheppen makkelijker en zorgt voor een meer gebonden sausje.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schep de erwtjes door het pastagerecht.
  • Werk af met fijngesnipperde rode ui, lekker veel bieslook en het Spaans pepertje.
TIP:

Kies gerust voor een tortelloni uit het versvak in de supermarkt als je het niet ziet zitten die zelf te maken.



Reacties