Paprika's met kippengyros

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van paprika's! Enkel niet van de groene, die vind ik te bitter. Maar de gele, oranje en rode: laat maar komen. Puntpaprika's, gewone paprika's: ik lust ze. Rauw, in reepjes of gebakken in de pan, er zijn zoveel manieren om paprika klaar te maken.  Deze keer gaan we ze vullen. Niet met rijst of gehakt of een mengeling van beide, maar met kippengyros. Wat denk je daarvan?

Wat hebben we nodig:
  • 2 paprika's
  • 450 gr kippengyros
  • olijfolie
  • verse oregano
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de paprika's horizontaal en verwijder de nerven en de pitjes.
  • Vul de paprika's met de gyros en zet ze in een ovenschaal. 
  • Giet een bodempje heet water in de schaal (tot halverwege de paprika's) en zet ze in de oven.
  • Laat de paprika's 45 min garen. 
  • Bestrooi de gebakken paprika's met vers geritste oregano en dien op met Griekse pasta.
TIP:

Dek de paprika's af met aluminiumfolie als het vlees dreigt aan te bakken.

Reacties