Subway broodjes

Foto Cathy Van de Moortele
Als we in Florida zijn, dan gaan we zeker één keer langs bij Subway. De BLT (Bacon Lettuce Tomato) is daar mijn favoriete broodje, maar zo slecht voor me... Ik wou zelf ook wel eens een Subway broodje maken, zonder de grote hoeveelheid suiker, bewaarmiddelen en andere producten waarvan ik de naam niet eens kan uitspreken. Dit is mijn versie van dit zachte broodje.

Wat hebben we nodig:
  • 230 gr water
  • 25 gr verse gist
  • 385 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 15 gr suiker
  • 40 gr olijfolie
  • 7 gr zout
  • boerenboter
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water in de kom van de Kenwood en los er de gist in op.
  • Stort de bloem op het water en voeg ook de suiker toe.
  • Laat de Kenwood het deeg 8 min kneden op lage snelheid.
  • Voeg ondertussen de olie en het zout toe.
  • Het deeg zal nog kleven aan de bodem van de kom, maar moet wel loslaten van de zijkant. Is dat niet zo, voeg dan nog een klein beetje bloem toe.
  • Kneed het deeg nog even door op het werkblad, tot het mooi blinkt en niet meer aan de handen kleeft.
  • Vorm een bal van het deeg en laat het 30 min rusten in een lichtjes ingevette kom met deksel.
  • Haal het deeg uit de kom en sla het even door.
  • Laat het deeg 5 min rusten en deel het dan in 4 gelijke porties.
  • Vorm van elke portie een bal en laat die afgedekt 15 min rusten.
  • Vorm lange stokbroden van elke portie (25 cm) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek af met een handdoek en laat de broodjes 1u rijzen of tot ze in volume verdubbeld zijn.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C.
  • Bak de broodjes 25 min of tot ze lichtgekleurd zijn.
  • Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze onmiddellijk met boerenboter.
  • Dek de broodjes af met een handdoek en laat ze 30 min zo afkoelen.
  • De broodjes zullen nu mooi zacht zijn.
TIP:

Snij de broodjes door in de lengte. Besmeer met mayonaise en beleg met krokant spek, fris gewassen kropsla en plakken tomaat. Kruid met peper en zout.
Vul de broodjes met pulled pork en coleslaw voor een echte Amerikaanse maaltijd.

Reacties