Pasta pomodoro
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 8 grote, zongerijpte tomaten, in 4 gesneden
- snuif zout
- snuif suiker
- 2 takjes basilicum
- 1 teen look, gepeld
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 3 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- enkele chilivlokjes
- 1 eetlepel Nr 5 Umami taste
- 30 gr boerenboter
- snuifje zout
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 300 gr spaghetti
- 8 sneetjes ontbijtspek
- enkele blaadjes basilicum, gescheurd
- We maken eerst de tomatensaus. Je kan dat gerust daags voordien al doen.
- Doe de tomaten in een grote kookpot.
- Kruid met zout, suiker, de takjes basilicum en de teen look.
- Breng de saus aan de kook en laat ze daarna 45 min zachtjes sudderen onder deksel.
- Verwijder de look en de takjes basilicum.
- Maak de saus fijn in een passe-vite, zodat de tomatenvelletjes achter blijven in de zeef.
- Maak de kookpot schoon en doe de saus er weer in.
- Laat de saus nog 20 min sudderen.
- Mix de saus glad in de blender.
- Laat de olie warm worden in een grote hapjespan.
- Fruit de uisnippertjes glazig en voeg de look en de chilivlokjes toe.
- Voeg de Nr 5 Umami taste toe en roer om. Laat deze tomatenpuree even meebakken zodat de smaak kan vrijkomen.
- Giet de tomatensaus bij de uien en laat de saus nog 25 min zachtjes sudderen onder deksel.
- Laat de boter smelten in de saus.
- Kruid met zout en voeg de kaas toe.
- Ondertussen kook je de spaghetti beetgaar in een grote pot, met ruim gezouten water.
- Voeg de al dente pasta toe aan de saus en schep goed om.
- Voeg een pollepel pastakookvocht toe om het omscheppen makkelijker te maken en de saus te binden.
- Leg de plakjes ontbijtspek op elkaar en snij ze in reepjes met een schaar.
- Bak de reepjes spek krokant in een heet, gietijzeren pannetje zonder vetstof.
- Werk af met basilicum en spek, verdeel over 3 kommen en dien op.
Nr 5 Umami taste is een heerlijk product. Een verrijkte tomatenpuree die jouw gerechten naar een hoger niveau tilt.
Laat het spek weg voor een vegetarische versie.
Reacties