Pasta pomodoro

Foto Cathy Van de Moortele
Geef toe: pasta pomodoro klinkt veel aantrekkelijker dan pasta met tomatensaus. Toch? Een (h)eerlijk Italiaans gerecht, dat je maakt van de beste producten.

Wat hebben we nodig:
  • 8 grote, zongerijpte tomaten, in 4 gesneden
  • snuif zout
  • snuif suiker
  • 2 takjes basilicum
  • 1 teen look, gepeld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele chilivlokjes
  • 1 eetlepel Nr 5 Umami taste
  • 30 gr boerenboter
  • snuifje zout
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 300 gr spaghetti
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • enkele blaadjes basilicum, gescheurd
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst de tomatensaus. Je kan dat gerust daags voordien al doen.
  • Doe de tomaten in een grote kookpot.
  • Kruid met zout, suiker, de takjes basilicum en de teen look.
  • Breng de saus aan de kook en laat ze daarna 45 min zachtjes sudderen onder deksel.
  • Verwijder de look en de takjes basilicum.
  • Maak de saus fijn in een passe-vite, zodat de tomatenvelletjes achter blijven in de zeef.
  • Maak de kookpot schoon en doe de saus er weer in.
  • Laat de saus nog 20 min sudderen.
  • Mix de saus glad in de blender.
  • Laat de olie warm worden in een grote hapjespan.
  • Fruit de uisnippertjes glazig en voeg de look en de chilivlokjes toe.
  • Voeg de Nr 5 Umami taste toe en roer om. Laat deze tomatenpuree even meebakken zodat de smaak kan vrijkomen.
  • Giet de tomatensaus bij de uien en laat de saus nog 25 min zachtjes sudderen onder deksel.
  • Laat de boter smelten in de saus. 
  • Kruid met zout en voeg de kaas toe.
  • Ondertussen kook je de spaghetti beetgaar in een grote pot, met ruim gezouten water.
  • Voeg de al dente pasta toe aan de saus en schep goed om.
  • Voeg een pollepel pastakookvocht toe om het omscheppen makkelijker te maken en de saus te binden.
  • Leg de plakjes ontbijtspek op elkaar en snij ze in reepjes met een schaar.
  • Bak de reepjes spek krokant in een heet, gietijzeren pannetje zonder vetstof.
  • Werk af met basilicum en spek, verdeel over 3 kommen en dien op.
TIP:

Nr 5 Umami taste is een heerlijk product. Een verrijkte tomatenpuree die jouw gerechten naar een hoger niveau tilt.
Laat het spek weg voor een vegetarische versie.

Reacties