Stromboli

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb altijd zelfgemaakt pizzadeeg in de vriezer. Vandaag heb ik van 1 portie pizzadeeg deze stromboli gemaakt: een opgerolde pizza met een vulling van vlees, kaas en groente. Zalig toch?
Zorg voor een heel dun deeg. Het is niet erg als het hier en daar wat scheurt, want na het oprollen zie je daar niets meer van.

Wat hebben we nodig:
  • 1 portie pizzadeeg voor dunne pizza
  • 100 gr mozzarella, geraspt 
  • 5 gehaktballen, gekookt
  • 5 plakjes chorizo salami
  • 1/2 rode paprika, in hele fijne reepjes gesneden
  • olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C en leg er de pizzasteen alvast in.
  • Rol het deeg voor de pizza zo dun mogelijk uit op een licht ingeolied werkvlak.
  • Bestrooi de onderste helft met de helft van de mozzarella.
  • Leg daarop de gehaktballetjes, chorizo en rode paprika en dek af met de rest van de kaas.
  • Vouw de onderkant over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen.
  • Rol de pizza strak op tot je een dikke worst hebt.
  • Bestrijk de pizzarol met olijfolie en maak er 3 sneetjes in met een scherp mesje, zodat de stoom weg kan.
  • Bak de stromboli 35 min.
  • Laat de stromboli 10 min afkoelen en serveer hem dan met marinarasaus om te dippen.
TIP:

Wat kan je allemaal kwijt in stromboli: kaas, ham, salami, chorizo, kipfilet, olijven, paprika, ..

Reacties