Appelbeignets

Geen idee waarom ik daar nu plots zin in heb, maar ik moet ze gewoon maken. Naar het recept van Jeroen Meus, van Dagelijkse Kost.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eierdooier
  • 30 gr suiker
  • 175 gr melk
  • 160 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 10 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 eiwit, opgeklopt tot sneeuw
  • 3 Pink Lady appels, geschild en in ringen gesneden
  • frituurolie
  • fijne griessuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de dooier los met de suiker.
  • Voeg de melk toe en meng goed.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng goed.
  • Spatel het opgeklopte eiwit door het beslag en laat het 15 min rusten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de frituurpan voor op 180°C. Verwijder het mandje.
  • Dompel de appelringen in het beslag tot ze helemaal bedekt zijn.
  • Laat ze uitdruppen. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Laat de ringen per 3 - 4 zakken in het hete frituurvet en laat ze aan beide zijden goudbruin bakken.
  • Schep de appelbeignets uit het vet en leg ze in een kom met suiker.
  • Draai om.
  • Serveer op een bord.
TIP:

Neem vaste appels zoals Pink Lady's of Granny Smiths.
Laat de stap vallen waarbij je de beignets door suiker rolt, maar bestuif ze met poedersuiker in de plaats.
Eet ze meteen, zo zijn ze het lekkerst.

Reacties