Bananenwafels met rood fruit
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr patisseriebloem, gezeefd (ik heb Suprème gebruikt)
- 30 gr fijne griessuiker
- 8 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 50 gr pecanstukjes
- 1 ei, losgeklopt
- 200 gr (amandel)melk
- enkele druppels vanille extract
- 50 gr boter, gesmolten
- 1 overrijpe banaan, gepeld en geprakt
- rood fruit
Hoe gaan we te werk:
- Spray de mal voor Brusselse wafels in met bakspray.
- Warm het wafelijzer op.
- Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, zout en pecanstukjes in een kom.
- In een andere kom meng je het ei met de melk, vanille, boter en banaan.
Foto Cathy Van de Moortele - Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een homogeen beslag.
- Bak 7 wafels met dit beslag.
- Hou de wafels warm in een oven van 60°.
- Serveer de wafels met rood fruit.
TIP:
Eet de wafels meteen op.
Reacties