Bananenwafels met rood fruit

Foto Cathy Van de Moortele
Naar een receptje uit de Nina rubriek van Het Laatste Nieuws: bananenwafels met rood fruit. Een goed idee voor een zondags ontbijt. Gebruik alleen overrijpe banaan, zodat je hem goed kan pletten en je extra smaak krijgt.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr patisseriebloem, gezeefd (ik heb Suprème gebruikt)
  • 30 gr fijne griessuiker
  • 8 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 50 gr pecanstukjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 gr (amandel)melk 
  • enkele druppels vanille extract
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 1 overrijpe banaan, gepeld en geprakt
  • rood fruit
Hoe gaan we te werk:
  • Spray de mal voor Brusselse wafels in met bakspray. 
  • Warm het wafelijzer op.
  • Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, zout en pecanstukjes in een kom.
  • In een andere kom meng je het ei met de melk, vanille, boter en banaan. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een homogeen beslag.
  • Bak 7 wafels met dit beslag.
  • Hou de wafels warm in een oven van 60°.
  • Serveer de wafels met rood fruit.

TIP:

Eet de wafels meteen op.


Reacties