Grissini

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had het deeg voor deze grissini (broodstengels) klaargemaakt, maar moest onverwachts weg. Het deeg dan maar in de koelkast gezet en twee dagen later teruggevonden... Helemaal geen probleem, integendeel, het deeg had extra smaak gekregen.  Wentel de grissini in zaadjes naar keuze of laat ze naturel, wat je zelf leuk vindt.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr water
  • 5 gr verse gist
  • 500 gr pizzabloem (ik heb Bisco gebruikt)
  • 5 gr zout
  • 1 koffielepel olijfolie
  • extra olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water in de kom van de Kenwood en breek er de gist in.
  • Stort de bloem op het water en laat de Kenwood het deeg 11 min kneden.
  • Voeg ondertussen het zout en de koffielepel olijfolie toe.
  • Laat het deeg 30 min rusten in een afgedekte kom, die je lichtjes ingevet hebt.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Zet enkele bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in 5 gelijke delen.
  • Neem 1 deel deeg en dek de rest weer af, zodat het niet uitdroogt.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek.
  • Bestrijk voor- en achterkant van het deeg met extra olijfolie.
  • Met een deegsteker, steek je gelijke reepjes deeg af. 
  • Rol de reepjes deeg tot broodstengels en leg ze op de bakplaten, met enige tussenruimte.
  • Bak de grissini 11 min of tot ze lichtgekleurd zijn.
  • Laat de grissini afkoelen op roosters. Ze zullen nog een beetje uitharden.
TIP:

Zet schaaltjes klaar met zaadjes. Rol de grissini er door voor je ze op de bakplaten legt. Ik heb gekozen voor maanzaad, sesamzaad en Parmezaanse kaas.

Reacties