Soba noodles met scampi en gepocheerd ei
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 12 scampi, ontdooid, van de pel en het darmkanaal ontdaan
- 1 eetlepel olie
- enkele chilivlokjes
- peper en zout
- 160 gr soba noodles
- 40 gr tuinboontjes
- 1/2 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
- 30 gr mayonaise
- 60 gr pindakaas
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 20 gr vloeibare honing
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 1 stukje gember, geschild en geraspt
- 1 eetlepel getoaste sesamolie
- 50 gr neutrale olie
- 2 pijpajuintjes
- 2 kakelverse eieren
- peper van de molen
- Leg de scampi in een kom.
- Meng met de olie en de chili, peper en zout.
- Laat de scampi afgedekt 30 min marineren in de koelkast.
- Kook de soba noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet af en spoel.
- Kook de tuinboontjes kort, in een bodempje water.
- Dop de boontjes en doe ze bij de noodles, samen met de paprikablokjes.
- Maak de dressing: mix de mayonaise met de pindakaas, sojasaus, rijstazijn, honing, look, gember, sesamolie en neutrale olie.
- Laat een pannetje goed heet worden.
- Bak de scampi kort en krokant aan beide zijden.
- Schep de dressing door de salade en meng met de scampi.
- Verdeel de salade over 2 mooie kommetjes.
- Pocheer de eieren.
- Haal de eieren uit het water met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een handdoek.
- Verwijderd sliertjes eiwit.
- Leg in elk kommetje een gepocheerd ei op de salade.
- Werk af met pijpajuin en peper van de molen.
Je kan ook edamama boontjes of diepvrieserwtjes gebruiken ipv tuinbonen.
Reacties