Geplette aardappelen in de oven

Foto Cathy Van de Moortele
Nieuwe aardappelen: gestoomd, zodat ze zoveel mogelijk smaak behouden. Daarna voorzichtig geplet om ze te bakken in de hete oven. Yom!

Wat hebben we nodig:
  • 6 nieuwe aardappelen, gewassen maar niet geschild
  • olijfolie
  • provençaalse kruiden
  • grof zout
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Stoom de aardappelen gaar en laat ze even uitdampen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C.
  • Vet een bakplaat lichtjes in met bakspray.
  • Leg de aardappelen op de plaat en duw ze voorzichtig wat platter met een pureestamper.
  • Verdeel wat olijfolie (ok, het mag zeker voldoende olijfolie zijn) over de aardappelen en bestrooi ze dan met de kruiden.
  • Bak de aardappelen 20 min tot de buitenkant mooi krokant geworden is.
TIP:

Ook lekker met rozemarijn en look.
Leg de aardappelen op de BBQ om ze te bakken ipv in de oven.

Reacties