Caponata catanese

Foto Cathy Van de Moortele
Dat wij hier graag paprika's eten, is duidelijk. Deze caponata catanese komt uit Sicilië en is een traag gegaarde saus boordevol zuiderse groenten. Heerlijk over pasta, maar ook bij vlees zeer geschikt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel grof zout
  • olijfolie
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 1 selderstengel, in blokjes gesneden
  • 200 gr tomatenblokjes (blik of vers)
  • peper en zout
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gr zwarte olijven, ontpit
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • extra olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de aubergineblokjes in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat ze zo een uurtje staan.
  • Spoel af en dep droog.
  • Laat een grote pan met een bodempje olie goed warm worden op het vuur en bak er de aubergine in aan.
  • Laat de blokjes aan alle kanten kleuren en schep ze dan op een bord met keukenpapier. Laat de aubergine uitlekken.
  • Voorzie de pan van nieuwe olie en bak nu de paprikablokjes rondom rond aan.
  • Ga zo verder tot je ook de ui en selder hebt gebakken.
  • Meng de aubergine met de paprika, ui en selder in een kookpot.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout.
  • Verwarm de groentensaus.
  • Voeg de kappertjes en de olijven toe.
  • Laat de saus zachtjes sudderen tot de groenten mooi zacht zijn.
  • Werk af met de suiker, azijn en olijfolie.
TIP:

Maak de saus gerust een dag op voorhand. Ze zal nog extra lekker zijn.
Ook lekker bij gegrilde zalmfilets op de BBQ bijvoorbeeld.

Reacties