Runderstoofpot in de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kg runderstoofvlees
- 1 fles rode wijn
- 3 laurierblaadjes
- 2 tenen look, gepeld en geplet
- 280 gr bloem
- peper en zout
- olie
- 2 grote uien, gepeld en grof gehakt
- 450 gr wortelen, geschraapt en in diagonale stukken van 4cm gesneden
- 250 gr Parijse champignons, schoongemaakt en doormidden gesneden
- 500 gr aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 450 gr kippenbouillon, heet
- 1 tak rozemarijn
- 70 gr zongedroogde tomaten, in repen gesneden
- 2 eetlepels Worcestershire saus
- 300 gr diepvrieserwtjes
- 100 gr diepvrieszilveruitjes
- Doe het vlees in een grote kom en overgiet met de wijn.
- Voeg de laurier en de look toe en sluit af met een deksel.
- Laat het vlees de hele nacht marineren in de koelkast.
- Schep het vlees uit de marinade en hou 600 gr marinade apart. Gooi de rest weg.
- Kruid de bloem met peper en zout.
- Wentel de blokjes vlees door de gekruide bloem en schud overtollige bloem af.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Zet een grote, zware pot, type Le Creuset op een medium hoog vuur en laat wat olie warm worden.
- Bak het vlees in verschillende keren mooi bruin en schep het in een kom.
- Voeg wat extra olie toe.
- Bak de uien met de wortelen, champignons en aardappelstukken even aan tot ze wat kleur gekregen hebben.
- Voeg de look toe en laat die ook even meegaren.
- Schep alles over in een kom.
- Blus de pan met de 600 gr marinade en schraap bakrestjes los.
- Voeg de bouillon, rozemarijn, zongedroogde tomaten en Worcestershire saus toe.
- Kruid met peper en zout.
- Giet deze saus in een kom.
- Leg het vlees terug in de pot en schep daar de groentenmengeling over.
- Giet de saus over de groenten en zet het deksel op de pot.
- Breng het geheel aan de kook tot het goed warm is.
- Laat de stoofpot 2u garen in de oven.
- Aan het einde van de baktijd, roer je de erwtjes en de zilveruitjes over de stoofpot.
- Bak nog 10 min verder.
Serveer deze stoofpot met Belgische pickles.
Reacties