Kippenhaasjes met warme vinaigrette
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 450 gr kippenhaasjes
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 50 ml rode wijnazijn
- 60 ml olijfolie
- 7 basilicumblaadjes, fijngesneden
- 2 eetlepels gesnipperde bieslook
- 2 eetlepels gesnipperde platte peterselie
- 1 sjalot, gepeld en heel fijngesnipperd
- 1/3 Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
- Leg de kippenhaasjes in een schaal.
- Verkruimel het bouillonblokje in de olie.
- Giet de olie over de kippenhaasjes en hussel de kip door de olie.
- Leg alle kippenhaasjes mooi naast elkaar in de schaal en laat ze 30 min afgedekt staan in de koelkast.
- Zet een grote pan op het vuur en laat ze goed heet worden.
- Voeg een lepel olie toe aan de pan en leg er de kippenhaasjes in.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de kippenhaasjes mooi kleuren aan één kant en draai ze om.
- Bak ook de andere kant mooi bruin.
- Haal de kip uit de pan en hou ze warm.
- Blus de pan met de azijn en maak de bakrestjes los.
- Giet de olie bij de azijn en kruid met basilicum, bieslook en peterselie.
- Schik de haasjes op een schaal en bestrooi ze met sjalotjes.
- Overgiet met de vinaigrette.
- Werk af met het Spaans pepertje.
Roer ook eens een lepel graantjesmosterd door de vinaigrette voor extra smaak.
Reacties