Julienne van wortel en paprika

Foto Cathy Van de Moortele
Soms kom je op ideeën, gewoon door te kijken wat er nog in je koelkast ligt. Niet genoeg groenten voor één maaltijd? Waarom voeg je niet gewoon een paar groenten samen?

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 2 grote wortels, geschraapt
  • 1 rode paprika
  • peper en zout
  • klontje boter
  • snuifje suiker
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Halveer de wortels horizontaal en snij ze dan in fijne reepjes.
  • Snij de paprika in 4 en verwijder de nerven en de pitjes. Snij fijne reepjes van de paprika en voeg ze samen met de wortelreepjes toe aan de warme olie.
  • Roer goed om, zodat alle reepjes wat vetstof krijgen.
  • Voeg een scheutje water toe aan de groenten en laat ze op een medium-hoog vuur garen.
  • Kruid met peper, zout en suiker.
  • Van zodra de groentjes gaar zijn, laat je ze mooi blinken door er een klontje boter aan toe te voegen.
  • Werk af met verse peterselie.
TIP:

Lekker bij balletjes in tomatensaus of bij rijst.

Reacties