Julienne van wortel en paprika
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 2 grote wortels, geschraapt
- 1 rode paprika
- peper en zout
- klontje boter
- snuifje suiker
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Laat wat olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Halveer de wortels horizontaal en snij ze dan in fijne reepjes.
- Snij de paprika in 4 en verwijder de nerven en de pitjes. Snij fijne reepjes van de paprika en voeg ze samen met de wortelreepjes toe aan de warme olie.
- Roer goed om, zodat alle reepjes wat vetstof krijgen.
- Voeg een scheutje water toe aan de groenten en laat ze op een medium-hoog vuur garen.
- Kruid met peper, zout en suiker.
- Van zodra de groentjes gaar zijn, laat je ze mooi blinken door er een klontje boter aan toe te voegen.
- Werk af met verse peterselie.
Lekker bij balletjes in tomatensaus of bij rijst.
Reacties