Gefrituurde courgettebloemen

Foto Cathy Van de Moortele
We kennen allemaal de oliebollen en appelbeignets. Maar heb je al eens hartige beignets gegeten? In dit recept maken we een luchtig beslag, niet te dik, niet te dun, maar net genoeg om de groente te bedekken en een lekker hapje te maken.
Pluk de courgettebloemen 's morgens vroeg, wanneer ze nog mooi openstaan. Naar de avond toe, zullen de bloemen zich sluiten en wordt het moeilijker om ze te openen om ze schoon te maken en voor te bereiden voor het beslag.

Wat hebben we nodig:
  • 1 ei
  • 165 gr spuitwater
  • 80 gr bloem
  • 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 10 courgettebloemen
  • 80 gr mozzarella cucina, in 10 blokjes gesneden
  • frituurolie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de frituurpan op 180°C.
  • Maak het beslag: klop het ei los met het spuitwater.
  • Voeg de bloem toe en meng goed met een garde, zodat er geen klontertjes meer zijn.
  • Voeg de kaas, look en peterselie toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Maak de courgettebloemen schoon: knip de stamper weg en spoel de bloemen kort. Laat zo'n 5 cm van het steeltje zitten. Haal de groene blaadjes aan de buitenkant van de bloemen voorzichtig weg.
  • Steek in elke bloem 1 blokje mozzarella en draai de bloem dicht.
  • Frituur de bloemen aan beide kanten tot ze mooi lichtgoudbruin gekleurd zijn.
  • Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.
TIP:

Heb je nog beslag over? Je kan er ook andere hartige beignets van maken: wat dacht je van broccoliniroosjes of geraspte courgette door het beslag?
Je kan de bloemen bv ook vullen met een lepel ricotta gemengd met hamsnippers.

Reacties